Narkotikasmuggling stoppad i Göteborg

I dag väcks åtal vid Göteborgs tingsrätt mot tre personer. Brottsrubriceringen är försök till grov narkotikasmuggling. Genom samverkan med andra tullmyndigheter kunde Tullverket stoppa narkotikan och gripa de tre tänkta mottagarna. Narkotikan låg väl gömd inuti rördetaljerna i två resväskor.

Kokain

Den 16 april i år greps tre personer vid Centralstationen i Göteborg med en resväska. Väskan hade kommit som fraktgods från Panama och innehöll narkotika. Beslaget i den resväskan ledde tullkriminalen vidare till ytterligare ett beslag i en annan väska. Totalt fann Tullverket 800 gram kokain väl dolt i väskornas rördetaljer.

– Kokainhalten är ovanligt hög i den beslagtagna narkotikan, mellan 85 och 88 procent, säger Dick Henry, Tullverkets projektledare i ärendet.

Under ärendets gång har Tullverket samverkat med tullmyndigheter i England och Tyskland. De misstänkta personerna är bosatta i Göteborg. Två av dem är födda 1996 och en är född 1994.

Ett parti kokain av den här storleken har ett uppskattat värde på cirka  800 000 kronor i missbrukarledet. Men eftersom kokainhalten i det här beslaget var avsevärt högre än normalt är marknadspriset nästan tre gånger högre, alltså cirka 2,5 miljoner kronor.

Under 2014 beslagtog Tullverket 28,8 kg kokain och 2013 beslagtogs 30 kg kokain

Svensson/Tullverket

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements