Försvunna tonåringen på Kinnekulle – kidnappad?

När det gäller den 17-åriga Lisa Holm som försvann efter att ha slutat arbetet  på ett kafé i Blomberg en stund efter klockan 18:00 i söndags så tänker vi alla att det är en knäpp karl, en man som tagit henne, fört bort henne, våldtagit henne och dödat henne. Kanske en tidigare pojkvän, en vän till familjen eller liknande.

Det finns dock spår som pekar i en annan riktning. Hon har efterlysts internationellt och anledningen till det är enligt uppgifter i media att hennes far är en högt uppsatta militär i ett specialförband:

Polisen utesluter inte att försvinnandet kan ha samband med pappans arbete inom Försvarsmakten.

– Det är ett av flera spår som polisen undersöker, säger en källa till GP.

Pappan ingår i en militär grupp vid den svenska försvarsmakten som är utbildad och utrustad för uppgifter som ordinarie militär av olika orsaker inte kan lösa. Specialförbandets medlemmar måste räkna med att befinna sig i riskfyllda miljöer utomlands med fokus på strid och underrättelse.

– Om han ingår en sådan grupp hanterar han uppgifter som är både känsliga och hemligstämplade, kommenterar en annan källa.

Polisen ville för GP där nyheten först åpresenterades varken bekräfta eller förneka att det kopplingar till faderns arbete utreds. Till Aftonbladet har de dock sagt att detta inte utreds och att inga kopplingar till faderns yrke finns:

Men enligt Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen i Göteborg, finns inga kopplingar mellan försvinnandet och pappans arbete.

– Nej, det gör det inte, säger han till Aftonbladet.

Christer Fuxborg, presstalesperson på plats vid Kinnekulle, utvecklar polisens syn på kopplingen till pappans arbete:

– Oavsett någon familjemedlems yrke eller titel så tittar vi alltid på den biten, så det är inget konstigt alls. Oavsett om han varit bonde, specialistmilitär eller polis så går man självklart igenom det, säger han.

Militären säger förstås ingenting. Men stämmer det som står i media måtse den försvunna flickans far arbeta inom den militära underrättelsetjänsten (MUST) utomlands och i nån form av operativ verksamhet. MUST är ungefär det mest hemliga som finns i Sverige och den offentliga informationen om organisationen är minimal.

Polisen i Göteborg menar också att en internationella efterlysning är en rutinåtgärd och att det inte går att dra slutsatsen att det finns saker som talar för en koppling till pappans arbete.

Även om teorin om en kidnappning på grund av pappans arbete verkar spännande talar nog det mesta ändå för det som vi alla tror. Våldtagen och dödad eller bara dödad. Av en närstående av något slag.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Försvunna tonåringen på Kinnekulle – kidnappad?”

Kommentarer inaktiverade.