4 nedskjutna i Seved i Malmö

Förra veckan greps 27 personer i samband med en skottlossning på Ramels väg i Rosengård. Alla utom en person har släppts men fler är fortfarande misstänkta för olika typer av brott. Denna händelse har samband med en pågående rättegång där några unga män är åtalade för att ha sprängt bomber i lokaler tillhörande fastighetsbolaget Victoria Park, sannolikt i ett försök att förhindra uppsägningar och förändringar i de fastigheter bolaget köpt.

I torsdags exploderade en bomb på Rasmusgatan i Seved och natten till idag mejades 4 personer ned med skjutvapen på samma ställe. Tre personer skadades allvarligt och en lindrigt. De befinner sig på sjukhus. Att bomben och nattens skottlossning hör ihop torde vara rätt säkert även om polisen inte vill bekräfta det. Det hela kan kanske också ha samband med rättegången kring sprängdåden mot Victoria Park-bolaget.

Malöm är en stad där det sprängs mycket bomber. Fler än på de flesta håll i Europa. Trots detta har Malmö, liksom Göteborg, en i internationella sammanhang mycket låg brottslighet.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements