Bilexplosionen i Torslanda – attentat eller olyckshändelse

Polisen har ännu inte kommit fram till exakt vad som orsakade bilexplosionen i Torslanda i fredags. Det enda de helt utesluter är att det kan ha varit en trafikolycka. Det måste enligt polisen ha handlat om någon form av sprängladdning, men av vilken sort vet de inte. De vet inte heller om bomben transporterades av personerna i bilen eller om den satts dit av någon utomstående. I det senare fallet blir det ett attentat och i det första en olycka.

Explosionen dödade en 32-årig man, Edis Alihodzic, som är känd från kriminella gängkretsar, en 29 årig man, Dejan Mandic, som förekommer flitigt i belastningsregister, hans 4-åriga dotter samt ytterligare en man som inte var skriven i Sverige. Den senare ska enligt en del uppgifter ha varit livvakt för Edis Alihodzic. Han är dock ännu inte identifierad.

Alihodzic har figurerat i flera gängrelaterade brott och sammanhang tidigare. Bomber har tidigare också använts i de konflikter som blossat upp mellan Göteborgs gatugäng med jämna mellanrum.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements