Hells Angels avvecklar klubblokal

Hells Angels har flera lokalavdelningar (chapters) i Göteborg, Hells Angels Gothenburg med lokal i Olofstorp, Hells Angels West Rock Ciy och Hells Angels Goth Town med lokal i Toltorpsdalen. Personer från Goth Town har figurerat i en del brott sen 2010 och flera är dömda. Ett par personer ur klubben misshandlades av personer som visat sig ha kopplingar till det kriminella nätverket som sägs kontrollera gatulangningen i Majorna. Eventuellt kan en skottlossning i området med två svårt skadade ha med denna sak att göra.

Hells Angels Goth Town ska nu sälja fastigheten i Toltorpsdalen. 4 medlemmar i klubben köpte den år 2008 och de har renoverat upp den med en samlingslokal på bottenplanet och lägenheter på andra våningen. Lokalen är inredd som en engelsk pub. Anledningen till att de ska sälja lokalen framgår inte i media, men en trolig orsak är ju en avveckling av hela lokalavdelningen. De har ju uppenbarligen inte haft förmåga att stå emot kriminella gäng, kanske har de till och med gjort nåt för att bli osams med dem.

Hells Angels-huset i Toltorpsdalen

Hells Angels-huset i Toltorpsdalen som nu är till salu.

Lokalen i Toltorpsdalen är inte heller den första lokal och avdelning som Hells Angels i göteborgsområdet avvecklar. Supportergruppen Red Devils hade tillgång till båten John Charlton som ligger vid Gullbergskajen, men sålde den förra året.

Allt tyder också på att Red & White Crew avvecklats eller är helt obetydliga i göteborgsområdet. Tidigare medlemmar i organisationen har istället kopplingar till olika gatugäng med lokal geografisk förankring.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements