Kristianstads FF återigen föremål för brottsutredning

En aktiv och två före detta spelare i Kristianstads FF (KFF) har begärts häktade på sannolika skäl misstänkta för tagande av muta för matchfixning. Det är andra gången spelare i klubben misstänks för uppgjorda matcher. En tidigare utredning kring mutor och matchfixning i klubben lades dock ner nyligen enligt DN. En tidigare spelare har dock åtalats tidigare men friats:

I oktober 2014 åtalades en före detta KFF-spelare för grovt givande av muta, landets första gällande matchfixning.

Den gången slutade det med en friande dom för fotbollsspelaren.

Samtidigt var den åtalades mobiltelefon knuten till 24 andra fotbollsspelare i IFK Värnamo, Råslätt SK, Limhamn Bunkeflo, Ljungby IF, Lunds BK och Kristianstads FF.

Av dessa 24 hade fyra spelare anknytning till KFF.

Tre av dem är nu misstänkta för att ha tagit emot grov muta.

Den ena hade från den 10 augusti till den 6 februari 2014 haft tre samtal med den åtalade, den andre fyra gånger, medan den tredje hade haft 55 samtal.

Misstankarna denna gång rör tre matcher som laget spelade säsongerna 2013 och 2014.Totalt är fem personer misstänkta för inblandning i det hela, fyra av dem häktades igår (torsdag). De tre spelarna är misstänkta för tagande av muta.

Utöver de tre spelarna 43-årig man från Växjö som tidigare dömts till fängelse och böter för att ha legat bakom den stora matchfixningsskandalen i Norge 2012 bland de misstänkta.Han är misstänkt för grov muta, olaga hot och grov utpressning. Han har tidigare också dömts för grov ekonomisk brottslighet i Sverige. Domen i Norge har dock överklagats. I den norska rättegången åtalades totalt 7 personer men två frikändes.

Dessutom är en man i 30-årsåldern från Landskrona och med ett straffregister som omfattar flera oliak brott en av de misstänkta. Han misstänkt för grov utpressning och olaga hot.

Klubben har ännu inte bestämt hur de ska agera i ärendet. Vilket känns lite märkligt. Klubben och klubbens spelare eller tidigare verkar ju spela stor roll när det gäller misstankar om uppgjorda matcher i Sverige.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements