Blickfång försvinner från älven i Göteborg

Götaverken hade två flytdockor. Den mindre såldes till ett danskt varv i Thyborøn och har bogserats bort. Varvet i Thyborøn underhåller och reparerar främst fiskebåtar. Den stora dockan har köpts av ett annat företag inom den nederländska Damen-koncernen som ju också ägt och drivit Götaverken de senaste åren. Företaget heter Damen Finance.

När den stora dockan försvinner från älven är ännu inte klart men det är väl troligen så att Damen Finance kommer att hyra ut dockan om de inte får den såld. Men den kommer säkert att flyttas från Lundbyvass inom en snar framtid även om  företaget inte har någon som vill hyra den eller köpa den i nuläget. När den stora dockan bogserats bort kommer älven att se helt annorlunda ut än idag. Ett dominerande blickfång försvinner

När Götaverken avvecklats och sålts finns det bara två varv kvar i Göteborgsområdet, varav ett i Göteborg, Gotenius varv. Det andra varvet är Ö-varvet på Öckerö.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements