Stena Jutlandica i kollision med tankfartyget Ternvind

På väg in i Göteborgs hamninlopp kolliderade Stena Jutlandica med tankfartyget Ternvind som tillhör Tärntankrederiet som startades på Donsö men idag har huvuddelen av sin verksamhet i Danmark. Skadorna blev omfattande och färjan tog in mycket vatten som dock kunde hållas i schack med pumpar. Båten fortsatte in till Göteborg.

Stena Jutlandica har två skador, en under vattenlinjen och en ovanför. Det kommer sannolikt att ta veckor att reparera fartyget. Färjan måste tas ur trafik för reparationer under en tid vilket får stora konsekvenser för rederiet samt för många passagerare och godskunder.

Ternvind tycks inte ha drabbats av någon läcka men ligegr ankrad vid kollisionsplatsen för undersökning av tillståndet. Ytterligare en tanker tillhörig Tärntank ligger för närvarande i Göteborg. Det är Ternvik som ligger i Skarvikshamnen.

Ternvind

Ternvind

Läs mer:

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements