Dynamithärvan i Halland – inte bara en nazist utan också en aktiv SD-politiker

Tre män greps ursprungligen i samband med att polisen hittade stora mängder dynamit i två bostäder och en bil. En 33-årig man, en 30-åring känd för sina nazistiska sympatier samt tidigare organiserad nazist och en 41-åring som är den som från början innehaft all dynamiten och sålt till 30-åringen. 33-åringen befann sig i den bil som kontrollerades och blev upphov till hela händelseförloppet. En 71-årig kvinna och tidigare SD-politiker är också misstänkt för brott.

41-åringen har inga kända nazistiska sympatier och menar att han inte hade en aning om att 30-åringen har det. Han behövde bara pengar och sålde därför 50 kilo dynamit 30-åringen. Han syfte med att ta hem 500 kilo dynamit är inte heller klarlagt. Han uppger själv heller inget syfte utan bara att han egentligen skulle ha förstört det efter att ha fått dynamiten från andra för det ändamålet.

Varför nazisten ville köpa dynamit är fortfarande oklart men enligt egen uppgift sa han nej till att köpa mer dynamit av 41-åringen. Nazisten förnekar att han skulle haft nåt syfte med köpet av dynamiten. Han har dock ägnat sig åt provsprängningar som en del grannar hört. Enligt Alex Bengtsson från Expo har den tidigare organiserade nazisten inte varit aktiv i nazistmiljöer på senare år.

30-åringen och 41-åringen är fortfarande häktade medan 33-åring är på fri fot men fortfarande misstänkt för brott. 71-åringen har varit lokalpolitiker för Sveigedemokraterna men har som en följd av dynamithärvan lämnat sina politiska uppdrag och sagt upp medlemsskapet i Sverigedemokraterna. Hon är dessutom mor till såväl 33-åringen som den 30-årige nazisten.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Dynamithärvan i Halland – inte bara en nazist utan också en aktiv SD-politiker”

Kommentarer inaktiverade.