När får vi se häktningsförhandlingar för misstänkt terroristbrott i Halland

I Göteborg ska det bli häktningsförhandlingar mot tre män (endast två är gripna) för misstänkt terroristbrott begånget i Syrien år 2013. Vi vet inget om det eventuella brottet och hur bra bevis åklagare och utredare har. Ingenting. Men häktningsförhandling för misstänkt brott ska det bli. Frågan är om det verkligen behövs så mycket hemlighetsmakeri. Brottet är ju två år gammalt och männen har varit tillbaka i Sverige en tid. Det kan inet vara nåt hemligt med detta. Om de stred med IS (Daesh) eller Nusra-fronten eller nån anann behöver inte vara hemligt. Min misstanke är att det hemligstämplas för att det i verkligheten finns väldigt få nevis för att rör sig om ett teroristbrott. Kanske är det bara ett vanligt mord.

Däremot har vi oemotsägliga bevis på att en 71-årig SD-politiker och hennes två söner hanterat stora mängder dynamit och dessutom tändhattar. Den son som har varit organiserad nazist och med all sannolikhet fortfarande är nazist är dömd för brott vid tidigare tillfällen i likhet med en av de terroristmisstänka männen i Göteborg. Med tanke på att det värsta terroristdådet i modern tid i Norden begicks av en nazist med kopplingar till Sverigedemokraternas norska systerparti Fremskrittspartiet så vore det för mig självklart att misstänka nazisten i Halland för terrorism.

Så frågan är när vi får se häktningsförhandlingen för misstänkt terrorism gällande tre personer i Halland. Tre högerextremister. Högerextremister i Sverige är kända för att mörda folk och en nordisk högerextremist har begått det värsta terroristdådet på nordisk mark. En normalt fungerande polis och åklagarmyndighet skulle självklart misstänka högerextremisterna i Halland för terrorism så jag väntar på att snart få ett pressmeddelande från åklagaren som lyder ungefär så här:

Häktningsförhandlingar i Halmstad för misstänkta terroristbrott

Åklagaren har begärt de personer som greps den gångna veckan misstänkta för terroristbrott häktade vid Halmstads tingsrätt. Häktningsförhandlingarna äger rum i dag, fredag den 24 juli.

Preliminära tider för häktningsförhandlingarna är klockan 13, 14 och 15.

Sedan gripandet har förhör med de misstänkta hållits.

Ytterligare information om utredningen kommer inte att kunna lämnas.

Men självklart är det så att de rasisterna i Halland är oskyldiga till terroristbrott tills motsatsen bevisats. Det samma gäller förstås de misstänkta i Göteborg.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements