Ekis Ekman – totalförvirrad om KKE

I en ledare i ETC framför Kajsa Ekis Ekman åsikter om KKE som milt sagt är verklighetsfrämmande. Att tro att stalinisterna i KKE, galenpannorna i KKE, skulle kunna tillföra något i den grekiska politiken och för vänstern i Europa är helt enkelt befängt.

KKE har alltid varit ett parti som det inte går att lita på. De säljer ut vad och vilka som helst närhelst det passar dem och de tror att det ger dem mer inflytande och makt. De sålde ut de grekiska partisanerna i slutet av andra världskriget, de gick emot resten av vänstern när de ordnade demonstrationer utanför parlameetet som riktade sig mot trojkans nedskärningar och de har vägrat ge stöd till en Syriza-regering så Syriza var tvungna att vända sig åt annat håll för att kunna bilda regering.

KKE är en typiskt sekt, självtillräckliga, egoistiska, egocentriska och svårt förvirrade i förhållande till verkligheten. Så här skriver Ekis Ekman:

En splittring inom vänstern som nu visar sig vara produktiv är den mellan Syriza och KKE. I KKE har socialisterna ett kort i bakfickan, obefläckat av samarbete med trojkan. Här förstår vi behovet av att alltid bevara en fraktion av dogmatiker. Jag tror själv inte att de kan ta över, och de beter sig helt irrationellt inte minst genom att trycka egna ogiltiga valsedlar till folkomröstningen, men deras argument ljuder nu klarare och kan vinna i styrka.

Med diktaturanhängarna KKE skulle vi en politik som innebär att ingen går säker. KKE vid makten är nog i slutändan marginellt bättre än Gylen Gryning vid makten. Tänk er själva Kommunistiska Partiet i Sverige vid makten. Skulle ni vilja leva i det landet? Knappast. KKE är som KP, fast värre och framförallt mycket större och därmed med en apparat som kan krossa oppositionella vänstergrupper och annat de inte gillar. att vänd sig till KKE när högern i Syriza sviktar är inte bättre, utan kommer att göra allt än värre. Hoppet i Grekland finns helt klart inte hos KKE utan snarare hos den vänster som finns inuti Syriza. I Vänsterplattformen inom Syriza och den vänster som är organiserad i Antarsya. Ingen av dem vill ens ta i KKE med tång.

Kajsa Ekis Ekman har dock fått en ledarskribent i GP, Håkan Boström, att gå i taket och tro att hela vänstern i Europa skulle sätta sin lit till KKE. Huvuddelen av vänstern i Europa och i Sverige vill inte ha något med KKE att göra och Kajsa Ekis Ekman uttrycker inte nån bredare åsikt inom vänstern, varken i Europa eller Sverige, utan snarare en förvirrad minoritetsuppfattning. Men det fattar inte eller vill inte Boströms fatta, kunskap och sanning står ju inte högt på agendan när det gäller unga borgerliga ledarskribenter.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements

4 Replies to “Ekis Ekman – totalförvirrad om KKE”

  1. ”Men det fattar inte eller vill inte Boströms fatta, kunskap och sanning står ju inte högt på agendan när det gäller unga borgerliga ledarskribenter.”

    Problemet är väl snarast att ETC, genom att publicera sådant (i form av en ledare) som ”luktar” stalinism och antidemokrati, öppnar upp för de slag av resonemang Boström ger uttryck för. Det är ju inte i Proletären Kajsa Ekis Ekman skrivit sin ledare utan i ETC, som ändå i någon mening etablerat sig och har ett anseende som en plattform för ”modern” demokratiskt inriktad vänster. Det är klart att Boström, och andra, tacksamt noterar självmål av detta slag och spinner vidare på dem. Det är hans jobb, som borgerlig ledarskribent, och inget märkligt.

    1. Jag håller med om ditt resonemang. Det är också en viktig aspekt. ETC borde förstås inte släppt igenom Ekis Ekmans formuleringar.

Kommentarer inaktiverade.