Skjutning i Majorna kopplad till skjutningen på Vårväderstorget

Det har visat sig att vad jag skrev för länge sen, att skjutningen vid Jaegerdorffsplatsen i Majorna kunde ha kopplingar till gängen i Biskopsgården, nu är en uppfattning som också andra medier lyckats komma fram till. Det tog sin tid, det jag misstänkte för ett halvår sen har GT (och GP) skrivit om först nu. Detta sedan en av de män som häktats för skjutningen på Vårväderstorget nu också häktats för skjutningen på Jaegerdorffsplatsen:

Nu kan GT avslöja att polisen misstänker att en av de som ligger bakom den brutala skjutningen redan sitter häktad – för delaktighet i dubbelmordet på dubbelmordet på Vår krog och bar i mars.

Under tisdagen begärde kammaråklagare Johan Udén en av de tre häktade, en 27-årig man, också för inblandning i Majorna-skjutningen.

Samtidigt begärde han ytterligare en man häktad för delaktighet i samma skjutning. Den mannen var bara 19 år vid händelsen.

– Det är en man som sitter häktad för grovt narkotikabrott sedan tidigare. Det är alldeles uppenbart att de två känner varandra och de är misstänkta för brott tillsammans, säger kammaråklagare Johan Udén.

Vad som lett fram till genombrottet i utredningen vill inte åklagaren uttala sig om med hänsyn till utredningens fortsatta gång.

Han beskriver den 27-årige mannen, som också är häktad för dödsskjutningen på Vår krog och bar som ”ganska tongivande i Norra Biskopsgården”, alltså det nätverk som står i konflikt med södra Biskopsgården och som befann sig på Vår krog och bar kvällen då skjutningen ägde rum.

GP skrev dock redan i april (3 månader senare än min artikel om kopplingen) om att skjutningen på Jaegerdorffsplatsen 7 februari, dubbelmordet på Vår Krog & Bar på Vårväderstorget 18 mars, de stora vapenbeslagen i en bil på Såggatan 19 mars och i en lägenhet på Lotsgatan 4 april kunde hänga ihop. Detta gjorde de i sammanhang med mordet på en 53-årig man i Kvillestaden som helt klart hade kopplingar till konflikten mellan de två gängen i Biskopsgården. Polis och åklagare är mycket återhållsamma i sina kommentarer kring hur de kommit fram till kopplingen mellan skjutningen vid Jaegerdorffsplatsen och skjutningen på Vårväderstorget hänger ihop.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements