Askim: Kidnappning med anknytning till Red & White Crew

Polisen har inlett en förundersökning gällande människorov gällande en händelse som inträffade under torsdagskvällen i Kobbegården i Askim. Ungefär klockan 20:00 idrottsplats blev en 27-årig man misshandlad och indragen i en bil, en röd Passat med mot sin vilja av tre till fyra män.  Flera personer blev vittnen till händelsen

– Vittnen såg tre bilar på platsen. 27-åringens, en röd Passat och en vit Peugeot. De drog ut 27-åringen ur hans bil och misshandlade honom och slog sönder bilen, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson hos polisen region väst.

Tre personer är anhållna misstänkta för människorov. De tre är en kvinna 28 år och två män, 26 och 48 år gamla. Det finns ytterligare personer som är misstänkta i ärendet. Den 26-årige mannen har tidigare varit medlem i Red & White Crew, en supporterorganisation för Hells Angels MC. År 2012 dömdes han till åtta månaders fängelse för försök till utpressning mot och misshandel av en restaurangägare i Göteborg. Syftet var då att driva in en skuld på 75 000 kronor.

Även 48-åringen är dömd för liknande brott vid tidigare tillfällen:

Mannen dömdes senare i stället till två års fängelse för olaga tvång och utpressning. I utredningen framgår att han och en yngre man som stod åtalad samtidigt hade anknytning till Hells Angels undergruppering Red & White Crew. Den yngre mannen är i dag medlem i Red & White Crew Göteborg.

Enligt offret den gången, en företagare från Linköping, ska bakgrunden till händelsen ha varit en tvist om pengar i en svart affärsuppgörelse där en känd målvakt från Göteborg omnämns som mellanhand.

[…]

En dag i april 2013 uppgav företagaren att han under pistolhot tvingades in i en bil av två män och de körde honom snabbt från platsen.

Med en pistol riktad mot bakhuvudet lyckades företagaren däremot göra sig fri och ska, enligt honom själv, ha kastat sig ut ur bilen medan den åkte i 70 kilometer i timmen.

Den nu återigen människorovs-misstänkte 48-åringen nekade till anklagelserna och till att han och den medåtalade använde Hells Angels eller Red & White Crews namn. Domstolen ansåg honom dock överbevisad och dömde till två års fängelse. Mannen skulle också betala 451000 kronor i skadestånd till företagaren. Den medåtalade yngre mannen dömdes för vapenbrott.

Varken den röda Passaten med registreringsnummer THZ 507 eller den kidnappade 27-åringen har anträffats och polisen är bekymrade för hans liv.

Vad det gäller den aktuella bilen så är den formelle ägaren till bilen inte brukare utan bilmålvakt och den brukas av personer som håller på med grov organiserad brottslighet. Bilägaren är inte misstänkt i det aktuella ärendet. Flera av hans klienter har enligt uppgift kopplingar till Hells Angels. Den 45-årige målvakten, som tidigare är ostraffad, sitter anhållen sen husrannsakan gjorts hemma hos honom. Skjutvapen hittades då i hans bostad.

Polisens hypotes är att den bortrövade 27-åringen som är känd av dem sen tidigare har en obetald skuld.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Askim: Kidnappning med anknytning till Red & White Crew”

Kommentarer inaktiverade.