Småbarnsfar skjuten framför sina barn

En enligt uppgifter välkänd 37-årig kriminell sköts igår i jhjäl i sin bil i Hässelby i Stockholm. I baksätet på bilen satt hans minderåriga barn som alltså blev vittnen till mordet på deras far. Den 37-årige mannen ska vara känd för våldsdåd vid tidigare tillfällen:

Enligt uppgifter som DN tagit fram är den döde mannen tidigare dömd för en rad grova brott, bland annat grovt vapenbrott, olaga frihetsberövande, grov stöld, narkotikabrott och olaga hot.

Ett exempel på det sistnämnda inträffade för ett par år sedan då mannen pistolhotade en kvinna inför hennes barn. I samma mål åtalades 37-åringen för mordförsök. Åklagaren hävdade att han och en annan man hade kidnappat en tidigare medlem i Bandidos MC, kört ut honom i skogen och skjutit honom i huvudet. Offret överlevde mirakulöst och lyckades ta sig till Karolinska sjukhuset, där han pekade ut mannen för anhöriga. I polisförhören ändrade han sig dock och 37-åringen friades.

Enligt poliskällor fanns det många som hyste agg mot den nu mördade mannen.

Mordet som inträffade vid 16-tiden vittnar om att det kanske blivit mer hänsynslöst bland de kriminella i Sveriges under värld. Mord mitt framför någons barn är uppenbart råare än vad som som skett tidigare. Även den sprängda bilen i Torslanda i Göteborg vittnar om ökad hänsynslöshet och råhet och den brutala skjutningen på Vår Krog & Bar på Vårväderstorget där också en helt icke-kriminell ung man sköts ihjäl vid sidan av en känd kriminell.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements