Åtal för grova narkotikabrott i Skövde

Tolv personer har i dag åtalats vid Skaraborgs tingsrätt för inblandning i en omfattande narkotikaverksamhet i regionen. I utredningen har polisen beslagtagit 38 kilo amfetamin och stora mängder annan narkotika.

Amfetamin

Resväska innehållande cirka 34 kg vacuumförpackad amfetamin. Foto: Polisen

Brottsrubriceringarna i åtalet är grovt narkotikabrott, grovt vapenbrott, narkotikabrott, ringa narkotikabrott, penningtvättbrott, olaga hot, brott mot inkassolagen, misshandel, utpressning (grovt brott), medhjälp till grovt narkotikabrott, häleri och dopningsbrott (ringa brott).

Fem personer i utredningen har varit häktade sedan i februari.

– Det här handlar om grov narkotikabrottslighet i mycket stor skala och med flera inblandande individer. Vi menar i åtalet att de misstänkta personerna har agerat i ett nätverk som frekvent använt sig av metoder som utpressning, våld och hot om våld för att öka sitt inflytande, säger kammaråklagare Jenny Karlsson.

Förundersökningen har varit mycket omfattande och bygger på ett långvarigt utredningsarbete, som bland annat ledde fram till att polisen vid ett tillslag kunde beslagta 38 kilo amfetamin, cirka ett kilo kokain, runt ett kilo cannabis och en stor mängd ecstasytabletter.

– Inom polisen ser vi redan effekter av arbetet genom en minskad tillgång av den här sortens narkotika både på krogarna och gatan, säger Per Ottosson, kanslichef i polisområde Skaraborg.

Svensson/Åklagarmyndigheten

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements