Polisen sprängde stor dopningshärva

I tisdags startade en stor rättegång mot nio personer åtalade för dopningsbrott i Norrköping. Härvan kan ha omsatt upp till 11 miljoner kronor under bara ett år.

Polisen i Östergötland har sprängt en omfattande dopningshärva där nio unga män och kvinnor nu står åtalade för både grova och ringa dopningsbrott. En 28-årig man pekas ut som huvudman för härvan.

Kammaråklagare Karin Sandén, som är förundersökningsledare i ärendet, menar enligt  polisen.se att huvudmannen har engagerat sina vänner och bekanta att skicka pengar från försäljningen av dopingpreparat. De misstänkta ska inte själva ha levererat några dopningspreparat utan de ska ha fungerat som mellanhänder för betalningen. Själva beställningarna har gjorts via en hemsida kallad Muskelmannen.

Det finns enligt åklagaren inte någon gängkoppling bland de åtalade personerna.

Härvan misstänks ha omsatt miljonbelopp. Enligt beräkningar kan det handla om så mycket som 11 miljoner kronor mellan 2012 och 2013. Det lägsta beloppet i kuverten har varit 1 000 kronor och det högsta 6 000 kronor. Det är hundratals kuvert med pengar som använts som betalning för preparaten och bevisningen anses av åklagare Karin Sandén som god.

28-åringen misstänks också för att tillsammans med sin bror ha smugglat dopningsmedel från Kina till försäljning i Sverige.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements