Broströms-jubileum trots att företaget inte finns

Jacob Broström, son till Dan-Axel Broström och kusin till författaren Erik Wijks far, ska i november ordna ett Broströms-jubileum då det då är 150 år sen hans farfarsfar Axel Broström startade sin rederiverksamhet. Dessutom är det hundra år sen Svenska Amerika Linjens första passagerarfartyg avgick till New York.

Företaget eller ska vi säga företagen, finns dock inte kvar, men det finns andra företag som bär en del av de namn som Broströmsföretagen hade. Ett sådant företag är Svenska Orient Linjen, men det är som sagt var bara namnet som är detsamma som Broströmskoncernens bolag. Tills för några fanns det också ett rederiföretag i Göteborg med namnet Broström. Det var en del av Mærskkoncernen men hade inte heller det nåt annat än namnet gemensamt med familjen Broströms gamla rederiföretag. Förutom att det var ett rederi förstås.

Det finns mycket att läsa om Broströmskoncernen på sajten Det gamla Göteborg:

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements