Samma misstänkta i flera gangstermord och mordförsök

När det gäller tre uppmärksammade skjutningar, mord och mordförsök i Göteborg under första halvåret 2015 där det värsta dådet var dubbelmordet på Vår Krog & Bar vid Vårväderstorget så är en person misstänkt för inblandning i samtliga fall och två personer misstänkta i två fall. De skjutningar det handlar om är:

Enligt GP kommer de tre fallen troligen att behandlas i en enda rättegång som dock inte kommer att äga rum innan jul. Totalt är 5 personer häktade som misstänkta för inblandning i de tre händelserna.

Den som är misstänkt i alla tre fallen är en ung man som ansetts ha en lovande framtid som fotbollspelare. Hans namn är Josef Hällgren och anses vara knuten till det så kallade Friskvädersnätverket i norra Biskopsgården. Han förnekar all inblandning i de aktuella morden och mordförsöken.

Hällgren figurerar även i ett annat rättsfall där han var det tilltänkta mordoffret. För det dådet har Berat Kastrati, ansedd som en ledare i den så kallade Vårvädersligan, och en yngre kusin till honom dömts till fyra och ett halvt års fängelse respektive ett års sluten ungdomsvård för förberedelse till mord i hovrätten. Ett något lägre straff än i tingsrätten.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements