Skjuten i Gårdsten har koppling till kända kriminella

Igår (söndag) kväll sköts en ung man i Gårdsten. Den 25-årige mannen är enligt uppgift lillebror till Sader Chato (eller Chahto), en ledare i det tidigare existerande kriminella gänget Tigrarna. Detta gäng hade också kopplingar till Naserligan och flera av deras medlemmar ingick också i den så kallade Gårdstensalliansen (också kallade Vännerna) som drev ut Bandidos och X-team från Angered för ett antal år sen. Det finns alltså stor chans att den nu skjutne mannen har koppling till det kriminella gatunätverk som existerar i Gårdsten och som har kända kopplingar till Naserligan.

Skottlossningen skedde på Muskotgatan i Gårdsten och mannen sköts sittande i en bil. Bilen han sköts i ägs enligt uppgift av en 30-årig man med kopplingar till den kriminella gängmiljön i Göteborg. Han träffades av minst två skott. Mannen är mycket allvarligt skadad och svävar mellan liv och död enligt uppgifter från polisen och sjukvården. Han ska nyligen ha släppts ur fängelse är han suttit för ett familjerelaterat våldsbrott utan koppling till gängbrottslighet. Det är därför inte heller säkert att mordförsöket är kopplat till gängbrottslighet, utan det kan handla om personliga saker.

Gårdsten har varit förhållandevis lugnt under senare år. En stor anledning till det är att ett Göteborgs starkare och stabilare kriminella nätverk, med kopplingar till Naserligan som jag skrivit ovan, dominerar den lokala cannabishandeln och annan kriminella verksamhet i området. Gänget har inte utmanats av några och därmed har det vari lugnt. Om mordförsöket mot 25-åringen nu kommer att förändra detta återstår att se.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

PS. 10:02 Mannen dog under natten til idag så nu handlar det om mord

Advertisements

2 Replies to “Skjuten i Gårdsten har koppling till kända kriminella”

Kommentarer inaktiverade.