Hett på Hisingen – 3 skottlossningar på en kväll

Vid klockan halv sju på kvällen igår åkte fyra maskerade män på två mopeder förbi Neutrala föreningens lokal på Godvädersgatan i Biskopsgården. När de passerade lokalen sköt de flera skott mot lokalen där ett tiotal personer befann sig. Ingen blev skadad men polisen rubricerar händelsen som mordförsök alternativt dråpförsök. För bara en månad sköts det mot en folkmassa utanför Neutrala föreningen lokal. Även var det maskerade män på moped som sköt.

Skjutningen mot föreningslokalen på Godvädersgatan var dock inte den enda skjutningen på Hisingen under kvällen och natten. Strax innan klockan halv 12 skottskadades nämligen en man på Stenebyvägen vid infarten till Volvo Lastvagnar i Tuve. 25 minuter senare skottskadades en annan på Norrleden i höjd med TK-porten på Volvo Sörred. Bägge männen är lindrigt skadade och kända av polisen sen tidigare. de vårdas på Sahlgrenska sjukhuset för sina skador.

Vi skjutningen på Stenebyvägen har en vit bil ägd av en 25-årig man i Angered beslagtagits och på Norrleden en silverfärgad leasingbil. Det är väl sannolikt att dessa två skjutningar är relaterade, men kanske inte troligt att de är relaterade till skjutningen i Biskopsgården.

Två män, i 20 respektive 30-årsåldern och kända av polisen, har anhållits som misstänkta för mordförsöken ute vid Volvofabrikerna. Mordförsök som sannolikt är kopplade till den gängkonflikt i Biskopsgården som pågått ett tag.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements