Utmärkelsen ”Årets miljöhjälte” till Supermiljöbloggen

Bevingat, Brutus ÖstlingI samband med Världsnaturfonden WWFs höstmöte 14 oktober delas det ut två priser eller utmärkelser. Det är Årets Pandabok 2016 som belönar den bästa naturskildringen i ord och bild i Sverige och Årets Miljöhjälte 2015 som hyllar två hjältar för sina miljöfrämjande insatser.

Utmärkelsen Årets Pandabok går till naturfotografen och författaren Brutus Östling för boken ”Bevingat” om möten med fåglar i en föränderlig värld:

I boken ”Bevingat – magiska möten i fågelmarker” skildrar den prisbelönte naturfotografen Brutus Östling magiska möten i fågelmarker både hemma och på andra håll i världen.

Vi möter fascinerande fåglar som alla anpassat sig till olika och mycket speciella livsmiljöer. I boken står fågelmötena i fokus, men även andra djur finns med. Några av bokens bilder är tagna på natten, som omslaget med gråhägern som fiskar.

Under höstmötet delas även utmärkelsen Årets Miljöhjälte ut till Mats Karström från Vuollerim som står bakom initiativet ”Steget Före” och till Supermiljöbloggen där Beatrice Rindevall tar emot utmärkelsen.

Supermiljöbloggen är mycket glada över utmärkelsen:

Vi är galet glada att få priset, och det känns extra starkt under Supermiljöåret och upptrappningen inför Paris. Det är ett erkännande för det enorma ideella arbetet alla som varit inblandade gjort för att föra upp miljöfrågorna på agendan, och det är något vi kommer fortsätta med.

Dessutom får naturfotografen Mattias Klum diplom för sina förtjänstfulla insatser som WWF-Ambassadör.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Köp boken från Adlibris

Köp boken från Bokus

Advertisements