Två män anhållna för skjutningar på Hisingen

Två män har anhållits för de två skjutningar som ägde rum i närheten av Norrleden och Volvo på onsdagkvällen för veckan. Anhållandet skedde snart efter skjutningarna. En av de två männen har själv blivit beskjuten tidigare. På Jaegerdorffsplatsen i Majorna i februari detta år. Hans tillstånd var länge livshotande.

De två mordförsöken ute i Tuve och Sörred kan vara en hämnd för skjutningen i Majorna. Misstänkta för skjutningen i Majorna är delvis samma personer som är misstänkta för morden på Vår Krog & Bar på Vårväderstorget. De anses tillhöra det så kallade Friskvädersnätverket, en kriminell gruppering i norra Biskopsgården.

Alternativet är att skjutningarna på Hisingen har med det nyligen inträffade mordet i Gårdsten att göra där en man sköts sittande i en bil. Kanske är det också så att alla fallen är sammankopplade.

De två som skottskadades vid Volvo Lastvagnar i Tuve respektive vid Volvo Sörred är båda kända av polisen sen tidigare. Både de misstänkta är från Angered och anses tillhöra det kriminella nätverk som har sin bas i Gårdsten. Ett nätverk som har starka kopplingar till det kriminella gatunätverk som finns i Majorna och som den andre skottskadade vid skjutningen på Jaegerdorffsplatsen har kopplingar till. Båda nätverken har i sin tur kopplingar till den så kallade Naserligan, ett äldre och tungt kriminella nätverk i Göteborg som sannolikt är verksamma i grossistledet när det gäller narkotika.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements