Lexbase lanserar företagstjänst

Lexbase, som själva anser sig vara Sveriges största rättsdatabas, har i dagarna lanserat första versionen av sin företagstjänst. Jämfört med Lexbase konsumenttjänst innehåller företagstjänsten fler typer av handlingar samt handlingar från fler domstolar. Vidare utökas bevakningsmöjligheterna betydligt.

Lexbase

Tjänsten innehåller handlingar från samtliga svenska allmänna domstolar och förvaltningsdomstolar samt vissa specialdomstolar. Tjänsten redovisar, utöver domar och beslut, även bl.a. pågående mål genom inhämtning av dagboksblad från domstolarna.

Lexbase företagstjänst är i första hand utvecklad med inriktning på bakgrundskontroll av fysiska och juridiska personer. Tjänsten innefattar ett lättarbetat webbgränssnitt där du snabbt kan hitta och ta del av den information du söker. Samtliga domar, beslut och dagboksblad är sökbara i fulltext och går att läsa i originalutseende som PDF.

Svensson/Lexbase

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Advertisements
 • Björn

  Mycket bra tjänst, skillnaden mellan Lexbase och t.ex
  infotorg är stor då Lexbase utformat verktyget i förstahand för bakgrundskontroller
  (Due Diligence). Piscatus är förmodligen det företaget som kommer närmast om
  man ska utföra bakgrundskontroller (Due Diligence), som förövrigt används av researchgruppen
  när de kartlägger rasister.