Skjuten vid Sjumilaskolan inte känd av polisen

Den person som i fredags sköts vid Sjumilaskolan i närheten av Friskväderstorget i Göteborg var enligt uppgift inte känd av polisen sen tidigare. Han arbetade bl.a. som lärare på en koranskola. Efter förhör har de framkommit att 26-åringen var på väg till idrottshallen när han blev beskjuten. Det är fortfarande okänt om han hade sällskap vid tillfället eller om han var ensam.

Polisen har beslagtagit vapen som anträffats utomhus i området och nu får den tekniska undersökningen visa vad det är för typ av vapen som använts vid skjutningen. Även andra fynd som anträffats har tagits i beslag men vi väljer i nuläget att inte gå in på vad det är för typ av fynd.

Det kan inte uteslutas att mannen skjutis av misstag och att det tilltänkta mordoffret var någon annan. Samtidigt kan det inte heller uteslutas att manen hade kontakter i den undre världen alternativt retat upp folk som ägnar sig åt brott. Orsaken till mordet förfaller i nuläget mycket oklar. Säkert är däremot att mördaren eller mördarna har anknytning till kriminella kretsar.

Tre lokala politiker, Jahja Zeqiraj (S), Patrik Helgeson (V) och Carolina Bruseman (MP) menar att det är ett stort problem att polisen och rättsväsendet ännu inte lagfört och fått någon dömda för den långa rad av gangsterrelaterade mord som skett i Biskopsgården.

De tre politikerna har i ett mejl skrivit att ”det är anmärkningsvärt att ingen dömts för något brott med koppling till dödsskjutningarna på öppen gata sedan 2009”. De betonar också att det är polisens ansvar att hitta och lagföra människor som planerar och utför grova våldsbrott. ”Vi delar den frustration som många i vår stadsdel ger uttryck för när våldet fortsätter samtidigt som flera mord och grova våldsbrott förblivit ouppklarade”, skriver de tre som också sänder tankar till mordoffrets familj och anhöriga.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements