När rasism inte är accepterat blir rasisterna våldsammare

Sverige har enligt norska forskare haft mest högerextremt rasistiskt våld per invånare de senaste 25 åren sett till antalet högextremt motiverade mord. Det stämmer utan tvekan. Antalet mordhändelser är dessutom minst 10 fler än de som de norska forskarna identifierat. Högerextremister i Sverige är mycket våldsamma och har så alltid varit. Den svenska polisen, säkerhetspolisen och andra myndigheter har trots det gjort mycket lite för att kontrollera dem, övervaka dem eller åtgärda problemen på annat sätt.

Anledningen till att de är våldsamma är att rasism inte accepteras i det svenska samhället och inte accepteras av det svenska folket. Detta kallar de norska forskarna för att invandringsdebatten är tabubelagd. En uppfattning som naturligtvis bara är dumheter. I Sverige är det så att samhället och i stort sett alla politiska partier vägrar ge efter för rasister, men i Norge och Danmark har samhället accepterat rasism och de flesta partier företräder en rasistisk agenda. Alla existerande undersökningar visar också att norrmän och danskar är betydligt mer rasistiska än svenskar. I Norge och Danmark finns tolerans för rasism, så inte i Sverige. Det gör rasisterna och högerextremisterna våldsammare i Sverige. Men det är bättre än att samhället som helhet anammar en rasistisk agenda.

Sverige är ett land med mycket mindre rasism än Norge och Danmark. Det är bra. En negativ konsekvens är våldsammare högerextremister, men det är mer värre när samhället som helhet agerar efter en rasistisk agenda som i Norge och Danmark.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements