Två män häktade och misstänkta för mordet vid Sjumilaskolan

Den 30 oktober sköts en man ihjäl vid Sjumilaskolan i Biskopsgården. Den skjutne mannen hade inga kopplingar till kriminella gäng och det har spekulerats om gärningsmännen skjutit fel person.

Ganska snart efter mordet greps en 26-årig man (född 1988) som misstänkt för inblandning i mordet. Han är häktad för grovt vapenbrott och narkotikabrott. I fredags häktades ytterligare en man, född 1990, för misstanke om mord, grovt vapenbrott och narkotikabrott. Även 26-åringen misstänks för inblandning i mordet.

De både häktade männen kunde gripas då bevis som kopplade dem till mordet hittades snart efter mordet, däribland en väska innehållande ett automatvapen, en handgranat och ett par handskar. Båda männen ska ha lämnat spår på väskan och kunde lätt hittas av polisen då de tidigare dömts för brott.

Ingen av männen är skrivna på en adress i Biskopsgården och kopplingen till konflikten mellan Friskvädersnätverket och Vårvädersligan verkar svag. Polisen tror ändå att de två ingår i utkanten av något kriminellt gäng, men råkat skjuta fel person.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements