Snabbt gripande av misstänkt terrorist tyder på felaktig hotnivå

Den man som av Säpo uppgetts vara en terrorist, Mutar Muthanna Majid, greps på en flyktingförläggning i Boden. Han är misstänkt för förberedelse till terrorbrott. Genom att det handlar om en insats ledd av Säkerhetspolisen (Säpo) är sekretessen enorm och vi andra har inga möjligheter att kontrollera om det verkligen handlar om att han planerat terrorbrott eller inte. Tills verkliga bevis för detta visas upp tvivlar jag på att Säpo faktiskt har rätt.

Det snabba gripandet tyder på att den efterlyste mannen befann sig på en plats som Säpo redan kände till. Att han var kvar på en flyktingförläggning där han var registrerad tyder på att han inte planerade terroristbrott. Det får mig att tro att hela cirkusen kring en höjd hotnivå är ren paranoia utan verklighetsgrund och utan fog. Mutar Muthanna Majid var det viktiga skälet till den höjda hotnivån. Finns det inga belägg för att han planerat något terroristdåd så behövs inte den högre hotnivån. Några sådan bevis har inte presenterats och det finns ingen anledning att lita på den notoriskt opålitliga Säkerhetspolisen.

Nu när han är gripen borde hitnivån rimligen sänkas. Så har inte skett ännu. Istället har regeringen och olika myndigheter påbörjat planering för än mer oacceptabel övervakning av alla som bor i Sverige. Uppbackade av en del hysteriska journalister utan verklighetskoll.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Henrik1

    Säpo gör väl som SMHI. De missade Gudrun och därefter så tar det, det säkra framför det osäkra och varnar för varje liten kuling. På så sätt undviker SMHI kritiken. Nu gör SÄPO likadant för att inte riskera att få kritik för inkompetens.

    • Jag skulle nog vilja säga det som nu hänt också visar på Säpos inkompetens.