Det finns ingen anledning till förhöjd hotnivå

Säpo höjde hotnivån. En person , en misstänkt terrorist hade tagit sig till Sverige. Problemet var att påståendet inte var sant. Säpo ljög oss alla rakt i ansiktet. Mannen som efterlystes hade bott på en och samma flyktinförläggning i ett par månader, hans resa från Mosul i Irak till Sverige gick att följa på facebook där mannen stadigt uppdaterade vad han gjort i Sverige. Mannen greps, anhölls och släpptes. Han är inte misstänkt för terroristbrott och blev inte ens häktad. Det hela har inte varit nåt annat än ett påhitt.

Antingen har Säpo hittat på terroristhotet själva eller så har någon annan vilsefört Säpo. Anledningen till något av detta är svår att förstå, mer än att Säpo och eller regeringen ville ha en anledning att öka övervakningen av och repressionen mot det svenska folket, svenska muslimer och den svenska vänstern. För de som står för merparten av terrorbrotten och det politiska våldet i Sverige, högerextremisterna, de övervakkas inte och nämns aldrig av Säpo-chefen Anders Thornberg.

Som det är nu finns ingen som helst anledning till höjd hotnivå, tyngre beväpning för polisen eller ständig närvaro av polis på alla möjliga och omöjliga platser i staden. Det föreligger helt enkelt inget terrorhot mot Sverige. Säpo framstår dessutom som antingen oseriösa pajasar eller lättlurade pajasar.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Jag förstår inte varför hotnivån höjs innan det ens inträffat nåt i det här landet.

 • Pingback: SÄPO och den höjda hotnivån | Marre all day()

 • super_leggera

  Säpo sysslar med signalspaning, något har lett dem till den frisläppte. Detta något finns eller finns inte kvar, de kan ha gissat fel på person bara. Vi kan föreställa oss oväsendet när ett attentat lyckas i Sverige, och vad ”alla” kommer att tycka då. Ett attentat har redan utförts, det var fel på terroristens bombbälte.

  Det vore bättre för alla om det fanns tex gränsbevakning och passpolitik. Vissa svenskar ”tappar” sina pass, dvs säljer dem för 50.000 kr st, gång på gång, det borde man ju kunna stävja med att inte ge dem något nytt? Man borde kunna frånta ideologiska exportmördare medborgarskapet, och både slippa återinträdet med nya ”erfarenheter” och kanske också att vissa tänker sig för?

  Det finns antagligen en hel del andra saker man kan göra för att sänka hotbilden. Man kan avstå från minimala militärinsatser i Främre Asien som bara syftar till att få oss att se Nato-anpassade ut; det är en bra egenskap bara i Natos ögon, men en dålig i andras. Med tiden kommer vi att bli tvungna att bygga inhägnade läger för fientligt inställda personer vi inte kan återexportera därför att deras regimer vägrar ta tillbaka dem. Om man tar in problemen utomlands i Sverige, så hamnar de här, och det gör också deras lösningar. Krigen flyttar hit, i vilken skala vet vi inte. När islamister hotar kristna på flyktingförläggning, så har problemet flyttat hit, och det är nog många som tycker att man löser det med att låsa in och sen skicka tillbaka den som hotade. Inte rättssäkert? Då är det väldigt dumt att importera rättsosäkra typer.

  • Säpo sysslar inte med signalspaning. Det gör FRA och Säpo får sådan information från dem. Säpo sysslar med tre saker, direkt personspaning på inhemska säkerhetsrisker, kontraspionage på utländska spioner i Sverige och personskydd.

   Säpo hade ju inte ens lästa snubbens facebook-konto. De tog inte fel på person, det är enda personen med det namnet i Sverige. Inte ens de själva hävdar att de tog fel på person.

   Inget hade förändrats md gränskontroll. Sådant fanns 1975 och sådant finns nu. Förändrar inget när det gäller terrorism.

   • super_leggera

    Du har helt rätt om FRA och Säpo, SÄPO arbetar alltså med 1700talets spaningsteknik. Inte konstigt om det går dåligt.

    Under helgen var det polispiketer parkerade med blåljus här och var, både på malmar och i förort. Undrar varför?

    Jag har kört ett antal gånger fram och tillbaka över bron till Danmark, ”de bare å åk”. Ingen där. När man landar på Arlanda eller Skavsta går man genom en passkontroll utan personal. Hver gang.

    • De arbetar med buggning, telefonavlyssning och sånt också. Men för signalspaning så får de vända sig till FRA.

     Den höjda hotnivån är anledningen till alla poliser överallt som jag fattat det. Det såg likadant ut i Göteborg.

     Som sagt, gränskontroller är svåra att genomföra. Inte ens förr när vi hade riktiga gränsstationer kunde de kontrollera alla som reste

 • Pingback: Säpos terroristfiasko fullbordat | Svensson()