Uppgörelse mellan knarklangare gav 10 års fängelse

Straffet för en 38-åring som i våras sköt vilt mot tre män i en bil på Nansensgatan utanför kafé Rosa Mi blev 10 års fängelse och utvisning enligt en dom i Göteborgs tingsrätt. Han sköt minst sju kulor mot tre män i bilen. En av männen blev allvarligt skadad och fördes till sjukhus men överlevde. Det hela var en uppgörelse mellan några knarkdetaljister och en knarkgrossist, den dömde 38-åringen.

38-åringen namngavs av den svårt skadade 33åringen och ytterligare en av personerna i bilen direkt efter skjutningen. Polisen hittade honom ungefär en månad senare hemma hos några kvinnor som gömt honom. Mannen förnekar brott med undantag av ett ringa narkotikabrott.

Den dömde mannen är också efterlyst i USA och Spanien. USA har begärt honom utlämnad för misstankar om grovt narkotikabrott och i Spanien är han eftersökt för att avtjäna ett fängelsestraff på två år som han dömts till.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements