Skandaler med polisinfiltratörer är det vanliga

Det är vanligare att infiltratörsverksamhet och betalda tjallare leder brott än till framgångsrikt polisagerande. Det har visat sig gång på gång. Polisinfiltratörer och betalda civilpersoner som agerar polisinfiltratörer skapar ofta brott som annars aldrig skulle ägt rum. Det har vi sett många gånger i affärerna kring den korrupta poliserna kring Peter Rätz och Liljegrenaffärerna. Nu har DN också avslöjat allvarliga förhållanden kring spaningen mot Jonas Falk och andra delar av infiltratörsverksamheten:

  • Ett stort antal otillåtna täckbolag hade startats.
  • Undercoveroperationer hade riktats mot politiska aktivister.
  • Loggböcker och annan dokumentation hade förstörts.
  • Misstänkta hade blivit föremål för metoder som i domstol dömdes ut som ”otillbörliga”.
  • Ledningen hade använt ett underrättelseregister för negativa omdömen om anställda.
  • Polisagenter hade skickats utomlands utan korrekta avtal.
  • Reseräkningar hade visat sig vara felaktiga.
  • Personalen hade druckit alkohol i tjänsten.

Felen var så allvarliga att polisen lade ner hela verksamheten.Tyvärr har de nu, i samband med polisens omorganisering, startat upp den igen. Det kommer att leda till nya brott och flera olagligheter och felaktigheter.

DNS. avslöjande har också visat på det som vi inom vänstern alltid vetat. att polisen ständigt försöker infiltrera och infiltrerar våra aktivistmiljöer och på det sättet skapar mer våld än vad som annars skulle varit fallet. Ofta är det polisinfiltratörerna som är de mest positiva till våld, som underblåser och hetsar till våld.

Att arbeta med infiltratörer som ofta blir provokatörer är som jag ser det kontraproduktivt. Det är nåt som svensk polis faktiskt inte borde ägna sig åt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements