Peter Hjörne fabulerar

Peter Hjörne har skrivit en ledare i GP om Heden. Han fabulerar friskt och kommer med en del rena lögner. Det finns inte hur stora ytor som helst i centrala Göteborg att bygga på. Påståendet är inte sant. Det som finns ska dessutom bebyggas oavsett vad som sker med Heden och kvar efter det finns bara mindre områden.

Sen försöker han får det att framstå som om huvuddelen av alla matcher i Gothia Cup spelas på Heden. Det är också felaktigt. Med tanke på att 100 planer används, varav 5 på Heden, så är det uppenbart att karln har fel. Han fabulerar helt enkelt. Hur det är med handbollsturneringen Partille Cup vet jag inte, men sannolikt spelas väl inte huvuddelen av matcherna inte på Heden i den turneringen heller.

Om heden skulle bebyggas helt som Mark Isitt föreslår innebär det inte heller att Gothia Cup inte kan ha sitt centrala område i centrala Göteborg. Det kan vara i Slottsskogen-Slottsskogsvallen eller Ullevi-Valhalla. För Slottskogen skulle det nog betyda att planerna i södra Slottsskogen får byggas om till konstgräs eftersom Gothia Cup bara spelas på gräs och konstgräs. Även vid Valhalla får det skapas fler konstgräsplaner. Men det finns fullgoda centrala alternativ som skulle fungera lika bra som Heden.

Så om Heden fabulerar Peter Hjörne friskt. Om Avenyn har han dock rätt. Det som pågår med Avenyn är idiotiskt och riskerar att sabba gatan. Götaplatsen ska inte vara en park, det ska vara ett torg, Avenyn ska vara en gata, inte en nöjespark och trädgårdsförening. Istället för vattendammar, gröna miniområden och utbyggda innerestauranger som dödar gatan borde det vara en gata med biltrafik precis som Östra Hamngatan eller Linnégatan, riktiga uteserveringar som möjliggör kontakt mellan de på restaurangerna och de som rör sig på gatan. Götaplatsens monumentalitet borde förstärkas och bevaras, inte plottras bort med gröna ytor, dammar och träd. Där har vi en stor öppen plats med stora kvaliteter, vilket Heden inte har.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements