Erik Helmerson är medskyldig till hatet mot kvinnor

Erik Helmerson i DN har skrivit en ledare om näthat, framförallt om hatet som riktar sig mot kvinnor. Han känner sig medskyldig till det hat, de hot och de vidrigheter som skickas till politiskt framträdande kvinnor. Det handlar i stort sett bara om kvinnor på vänsterkanten som drabbas. Antirasister, feminister och socialister. I stort sett är det bara högerextremister, sverigedemokrater, rasister och fascister som ägnar sig åt näthat och att anonymt hota, via mejl, brev och på annat sätt, politiskt och journalistiskt aktiva kvinnor.

Men Erik Helmerson han låter påskina om att det handlar om att högern och vänstern byggt upp en negativ debattkultur. Det är en lögn, det handlar om att högern byggt upp en negativ debattkultur. Vänstern har inget med saken att göra. Det finns inga anonyma hatsajter som är vänster, det finns mycket få ledande dagstidningar och ledarsidor som är vänster. Vänsterfolk ägnar sig inte åt att skriva anonyma hatkommentarer i sociala medier, på bloggar, debattsidor och tidningar.

När Erik Helmerson försöker jämställa vänstern och högern bidrar han till att ge en felaktig bild va hur näthatet och hoten mot kvinnor ser ut. Han skapar en falsk verklighetsbild som försvårar kampen mot hat och hot, han skapar genom sina lögner och osanningar legitimitet för extremhögerns hat, hot och lögner.

Erik Helmerson har rätt, han är medansvarig för hoten och hatet mot politiskt aktiva kvinnor, socialister, feminister och antirasister. Det är såna som Erik Eelmerson som skapar grunden för det högerextrema näthatet. Genom att inte vara ärlig, hitta på en falsk verkligheten, fara med ständiga lögner och påhitt om vänstern är Helmerson en del av det högervridna hatkomplexet i svensk media.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Erik Helmerson är medskyldig till hatet mot kvinnor”

Kommentarer inaktiverade.