MC-slagsmål och brand – vilda spekulationer i media

I lördags ska medlemmar i mc-klubben Granit MC ha varit inblandade i ett slagsmål med medlemmar i Chicanos MC på en krog i Mellerud. På söndagskvällen brann de lokaler Granit MC haft utanför Lysekil ner till grunden. Om det finns ett samband mellan slagsmålet och branden är inte klarlagt. Inte heller är det klarlagt att det faktiskt handlar om mordbrand. Men GT tycks ha bestämt sig för att de två sakerna hänger ihop och att det var en mordbrand. Det kan naturligtvis vara så.

Chicanos MC är en supporterklubb till Bandidos MC. En ledande medlem i Chicanos Trestad är från Mellerud men klubben har sin lokal i Vänersborg, i en tidigare industrilokal där det också ryktas om att de driver en svartklubb.

GT:s resonemang bygger också på att Granit MC enligt vissa poliser är en klubb med nära koppling till Hells Angels MC. Detta förnekas av klubben själv såväl som av Lysekilspolisen. Men på den faceboksida som verkar drivas av Granit MC finns uppmaningar till stöd för Hells Angels. Det betyder förstås inte att Granit MC har någon formell koppling till Hells Angels, men nåt samband tycks det uppenbarligen finnas.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements