32-åring nedskjuten på Karl Gustavsgatan

En 32-årig man sköts på tisdagskvällen ner när han lämnade en lägenhet på Karl Gustavsgatan 48, vilket ligger i närheten av Kapellplatsen som ligger i Landala. Larmet om skottlossningen kom strax efter klockan 7 på kvällen.

Mannen sköts i magen och är allvarligt skadad. Efter att han blivit skjuten tog han sig tillbaka till lägenheten han lämnade. Därifrån ringdes larmsamtalet. Han vårdas på Sahlgrenska.

Enligt vad GP uppger ska den skjutne 32-åringen tidigare ha tillhört ett mc-gäng. Han är inte skriven på den nu aktuella adressen. Enligt uppgifter ska han en tid ha levt under hot, men det är något polisen inte vill kommentera. Inte heller vill de yttra sig om det handlar om ett gängrelaterat brott eller inte.

Det finns uppgifter om att en person sprungit från platsen efter skjutningen. Polisen har sökt i området och följt upp tips men ännu är ingen gripen. Två personer, en man och en kvinna, som befann sig i lägenheten är hämtade till förhör men de är inte misstänkta för inbladning i brottet.

I lördags greps ett par män vid samma adress. De släpptes häromdagen. Om det fisnn ett samband är oklart.

På granngatan, Erik Dahlbergsgatan, mördades en ledande man, Xheladin Purava, i Göteborgs undre värld år 2011. Det mordet skedde i Vasastaden vid korsningen med Vasagatan.  Det mordet är olöst och kommer sannolikt att så förbli då det med stor sannolikhet begicks av en inhyrd yrkesmördare från annat land.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements