Greenpeace och Dansk Folkeparti hand i hand?

Dansk Folkeparti är inte helt nöjda med att yrkesfiskare från andra länder tar arbete i Danmark, arbetar på danska fiskebåtar, köper danska fiskebåtar, startar danska fiskeriföretag och köper fiskerättigheter i Danmark. Det är förväntat och inte förvånande. Dansk Folkeparti är ett extremnationalistiskt och rasistiskt parti.

Det är däremot förvånande att Greenpeace ägnar sig år samma typ av nationalistiska argumentation. Kritik av svenska fiskare som på ett helt annat sätt än danska fiskare är familjeföretagare med bakgrund i små kustsamhällen.

I Danmark har det sen 1970-talet istället varit vanligt att fiskebåtar ägts av ägare som inte är aktiva yrkesfiskare. Med svenska fiskare intåg har andelen aktiva fiskare bland de om äger båtar och fiskerättigheter inom det storskaliga danska fisket (det pelagiska fisket) sannolikt ökat. Det är märkligt att Greenpeace kritiserar detta.

Läs: Orimlig kritik från Greenpeace mot svenska fiskare

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Advertisements