Polis åtalad för ekobrott

En polis i Stockholm jobbade också som pilot och drev även en flygskola tillsammans med en annan man. Flygskolan gick i konkurs år 2012.

Flygskolan hade elever från en lång rad länder varav många anser sig lurade . Den svenska polisen har hållit förhör i bland annat Hong Kong, New Delhi, Abu Dhabi och Abuja i Nigeria. Piloteleverna har enligt polisutredningen betalat mellan 130 000 och 140 000 kronor var och några elever har betalat över 300 000 kronor utan att få utbildningen. Bedrägeri har dock inte kunnat bevisas.

De två har dock åtalats för flera grova ekonomiska brott i det bolag som drev flygskolan . Två fall av grovt bokföringsbrott, och försvårande av skattekontroll, grovt brott, samt grov oredlighet mot borgenärer är vad det handlar om. De misstänks bland annat för att ha tömt ett bolag på sex miljoner kronor med hjälp av falska fakturor.

Utöver flygskolan har polismannen också drivit flera andra företag vilka han arbetat i när han varit sjukskriven, vilket var mellan augusti 2013 och maj 2015. Sjukskrivningen hindrade honom inte från att samtidigt flyga 230 timmar och arbeta som kontrollant för att bedöma andra piloter. Han menade i förhören att hans nedsatta arbetsförmåga bara gällde i förhållande till hans arbetsgivare Polisen. Transportstyrelsen hade en annan uppfattning och drog in polismannens flygcertifikat.

Bägge de åtalade männen förnekar brott.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements