Skjutning i Norrköping har koppling till Hells Angels

Åklagare har anhållit tio män, skäligen misstänkta för medhjälp till försök till mord i samband med en skottlossning under natten mot söndagen på en svartklubb i Norrköping. En kvinna är anhållen skäligen misstänkt för skyddande av brottsling.  Dessa greps i eller i omedelbar anslutning till en lokal som disponeras av Hells Angels MC.

Husrannsakan har genomförts i både lokalen med svartklubben där skjutningen inträffade och i den näraliggande lokal som disponeras av Hells Angels MC. Det är inte klarlagt om någon av de misstänkta eller den skjutne har någon koppling till mc-klubben eller inte men det förefaller sannolikt.

Åtta av de 19 personer som greps i samband med skottlossningen och sen senare husrannsakan har släppts. De greps i eller i omedelbar anslutning till den lokal, en svartklubb, där skjutningen inträffade på söndagsmorgonen. Av dessa är en person rubricerad som målsägande, dvs. brottsoffer. Personerna är inte längre misstänkta för brott.

– Polisen har prioriterat att förhöra de personer som var närvarande när skottlossningen inträffade och samtliga som nu har släppts ingår i den gruppen, säger chefsåklagare Torsten Angervåg.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements