Samtliga frigivna i mål med koppling till Hells Angels

Åklagaren har frigivit samtliga tio män som suttit anhållna skäligen misstänkta för medhjälp till försök till mord i Norrköping den 20 december. Även den kvinna som varit anhållen skäligen misstänkt för skyddande av brottsling har frigivits.

– Jag har gjort en samlad bedömning av utredningsläget och anser att de förhör som hållits med målsägande, vittnen och de misstänkta sammantaget inte är tillräckligt för att nu kunna begära någon av de anhållna häktade, säger chefsåklagare Torsten Angervåg som också förklarar att det utöver förhör även krävs teknisk bevisning.

I samband med husrannsakan som polisens nationella insatsstyrka gjorde i den lokal som disponeras av Hells Angels i Norrköping gjordes flera beslag som bedöms kunna få stort värde i den fortsatta förundersökningen.

Bland annat hittades ett skarpt skjutvapen och skarp ammunition samt narkotika. Vapnet är av samma typ som det vapen som tros ha använts vid den skottlossning som rubricerats som försök till mord. Analysen av vapnet stärker enligt Torsten Angervåg misstankarna om att de män som utförde mordförsöket både kom och återvände till Hells Angels lokaler.

– Samtliga i dag frigivna är därför fortfarande skäligen misstänkta. Förundersökningen fortsätter och polisen kommer att arbeta vidare med att analysera den kriminaltekniska undersökning som gjorts i den lokal där händelsen inträffade och resultatet av den husrannsakan och de beslag som gjordes i Hells Angels lokal. En viktig del är också att höra de vittnen som nu hör av sig till polisen för att kunna bidra till att brottet kan lösas, säger Torsten Angervåg.

Att det hela skulle leda till åtal i slutändans är osannolikt. Det är inte troligt att 10 personer åtalas för medhjälp till försök till mord och en för skyddande av brottsling när ingen enskild person kan knytas till vapnet eller åtalas för försök till mord. En grupp av personer, oavsett om de tillhör en mc-klubb eller ej, kan inte kollektiv åtalas för ett brott.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements