Kokate – inte knarkte

En busschaufför i Italien åket fast i en drogkontroll. Han hade spår av kokain i blodet. Orsaken visade sig vara att han druckit ett ört-te. Ett helt lagligt och mycket vanligt te i Peru och Bolivia. Te med kokablad i. Ett te med uppiggande effekt precis som många andra teer. Ett te med litet innehåll av kokablad och som inte kan anses vara värre och starkare för kroppen än det kaffe vi svenskar bälgar i oss.

Det visade sig att även försäljningen i Italien var laglig om jag förstått rapporteringen i media rätt. Däremot tyckte domstolen att bilkörning inte skulle vara tillåten efter konsumtion av tedrycken. Inget knarkte alltså. Utan örtte. Kokate. Media skriver knarkte ändå. Dumheter.

Läs mer:

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements