Bomb mot klubblokal i Helsingborg

I september utsattes nattklubben Urban bar på Bruksgatan i Helsingborg för ett sprängattentat. Förövaren eller förövarna krossade en fönsterruta genom att kasta ett brunnslock genom den och därefter kastade de in en handgranat. Den gången ansåg många att bomben hade ett samband med ett bråk som ägt rum helgen innan. Vakterna hade vägrat släppa in några som var för unga och som upplevdes som stökiga. Ett 15-tal personer attackerade därefter vakterna och fullt slagsmål utbröt. Polisen kallades till platsen och ett antal personer omhändertogs.

Samma lokal där det nu ligger en klubb vid namn Svartklubben ska nu ha utsatts för ett bombdåd igenEn sprängladdning av något slag har exploderat i anslutning till en lokal på Bruksgatan. Skadorna ska vara omfattande och även kringliggande fastigheter har skadats. Enligt uppgifter i media var lokalen inte i bruk vid explosionen. Om det betyder att nattklubben inte finns längre eller om det bara handlar om att den var stängd vid explosionen framgår inte.

Adressen till lokalen är Bruksgatan 2. Där huserar ett företag vid namn Big Swede AB som har en bifirma vid namn Tempel. Det låg tidigare en nattklubb i den aktuella lokalen som hette Tempel. Om det är detta bolag eller dess ägare Fredrik Norling och Fredrik Arte som idag innehar den aktuella lokalen är oklart. Det var i alla de som ägde Urban Bar. En bar som blivit anmäld till och fälld av reklombudsmannen för sexistisk reklam. Polisen uppger att de inte känner till någon hotbild mot den ägare som nu är innehavare av den bombade lokalen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements