Många idiotförslag om Heden

Göteborgs-Posten har en följetong om Heden. Den består av det ena orimliga förslaget om Heden efter det andra. Endast två vettiga förslag har egentligen presenterats. Behåll Heden som den är, men snygga upp den. Bebygg hela Heden med kvarterstad enligt Vasastadens och Lorensbergs modell.

Det är de enda rimliga förslagen. Orimliga förslag om fotbollsplaner på tak, förslag om att flytta förortens glesa punkthusbebyggelse och parkeringsplatser däremellan, bisarra fotbollar, enstaka höghus eller ful modern bebyggelse på en liten del är förslag som antingen är helt verklighetsfrämmande, skitfula eller innebär att varken en tät stad eller idrotten får sitt.

En tanke kunde ju vara att kombinera stadsutbyggnad på Heden med en multiarena inomhus. Sådant finns det ju exempel på i många andra städer som exempelvis Madison Square Garden i New York. Men sannolikt faller det på trafiken, det skulle vara svårt att få in alla bilar till Heden med nuvarande befängda trafiklösningar på Gårda. Svårt att skapa tillräckligt med parkeringsplatser också. Kanske är Heden inget bra alternativ för en multiarena ändå. Madison Square Garden ligger för sin del ovanpå en järnvägsstation. Kanske kan en ny arena byggas ovanpå järnvägsstationen i Göteborg också.

De idrottsliga problem som skulle uppstå om Heden bebyggdes helt kan lösas. De södra delarna av Slottskogen och Slottskogsvallen skulle utan problem kunna användas istället. Alternativt fungerar Kviberg som en fullgod ersättning. Varken Kviberg eller Slottskogen är svåra att ta sig till och inget ligger speciellt långt från centrala Göteborg.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements