Kraftig explosion i Vällingby

Larm kom in till polisen strax före klockan 2 natten till idag (torsdag) om brand i en butik på Grimstagatan i Vällingby. I samband med att branden startade hördes en explosion. Tobaksbutiken ligger i botten av ett bostadshus på tre våningar och branden spred sig uppåt i huset.

När polisen kom till platsen had en hel del personer redan lämnat huset men fler behövde evakueras fortsätter. Ett tiotal personer uppges ha haft lättare skador och flera av dem kördes till sjukhus. Total evakuerades 23 personer till den närliggande Grimstaskolan.

05.45 avslutade räddningstjänsten sin del av insatsen då branden var under kontroll.

Två personer har gripits i samband med händelsen och brottsrubriceringen är i nuläget allmänfarlig ödeläggelse. Det är ännu oklart vad som orsakade branden, men brottsrubriceringen tyder ju främst på att någon hanterat explosiva ämnen av något slag i lokalen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements