Hur hittar mina läsare till bloggen, vilka är de och hur surfar de?

De flesta som läser inlägg på min blogg hittar inläggen med hjälp av sökningar på Google. Under 2015 var det 76,9% av de besökarna som gjorde det. Total dominans för Google alltså. Andra sökmotorer som Bing och Yahoo stod för 1,4% respektive 1,1%.  Andelen nya besökare när det gäller besök från sökmotorer kring 80% en enskild dag.

När det gäller social medier stod Facebook för 6,3% av besöken på min blogg medan prenumerationer på mitt RSS-flöde och Twitter stod för 0,5% vardera. Andelen nya besökare från social medier är kring 40% när det gäller RSS-flödet och kring 70% när det gäller Facebook och Twitter.

Direktbesök stod för 9,6% av alla besök. Andelen nya besökare en dag är kring 75% när det gäller se som kommer direkt till min blogg.

De enda bloggar som har någon som helst betydelse för antalet besök till Svensson-bloggen är andra bloggar jag driver. dessutom har sajterna bloggar.se/knuff.se/intressant.se en viss betydelse medan andra bloggportaler är helt betydelselösa.

Rent geografiskt kommer de flesta besökare från Sverige (91,7%), vilket är ganska självklart då det är en blogg på svenska. Därefter följer Norge med 1,3%, Finland 1,0%, USA 0,8% och Danmark 0,7%. Vi kan nog utgå från att det i huvudsak är svenskar boende i de länderna som läser min blogg för utom i fallet Finland där det är svensktalande finländare. men samtidigt är det 88,6% som använder ett svenskt tangentbord och hela 8,4% som använder någon form av engelskt tangentbord. Som ort dominerar Stockholm med 34,8% av besöken under 2015 och Göteborg med 12,5%, Malmö stod för 4,5% och Lund för 2,4%. De övriga större svenska städerna följer därefter. Första utländska stad är Oslo på 21 plats.

42,2% använder webbläsaren Safari (Apple) i någon form, 33,4% använder Google Chrome, 13,0% Internet Explorer, 7,4 % använder Firefox och 3,1 % Android Browser. Det vanligaste operativsystemet är iOS (Apple). Utrustning med iOS står för 37,2% av besöken, Windows för 34,2%, Android 16,8% och Mac OS för 9,9%.

Av besöken står datorer för 44,9%, mobiler för 41,7% och läsplattor för 13,4%. Bland de mobila besöken står iPhone för 47,3% och iPad för 20,2%. Ingen annan typ av enhet kommer över 6%.

Statistiken som jag redovisar kommer från Google Analytics och den stöds av den statistik som görs av wordpress.com. Google redovisar också nåt de kallar intressekategorier och des om är de flitigaste besökarna på min blogg kallas Movie Lovers. De står för 5,1% av besöken följda av TV Lovers (4,9%), News Junkies & Avid Readers (3,9%), Travel Buffs (3,9%) och Technophiles (3,7%).

Det senaste året har 55,8%% av mina besökare varit män och 44,2% kvinnor vilket är en ökning av antalet kvinnliga läsare jämfört med tidigare år. 20,7% av besökarna år 2015 var mellan 35 och 44, 20,4% mellan 25 och 34 och 18,3% mellan 45 och 54.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements