Hells Angels i Danmark tar ställning för flyktingar

I ett pressmeddelande om medborgares rätt att bosätta där de vill och mot polisens svartmålning av Hells Angels tar mc-klubbens danska organisation klar ställning för flyktingars rätt att fly från krig, miljöförstöring och annat. Det är inte flyktingarnas fel att de flyr menar Hells Angels:

Lige som de fleste andre borgere i landet, synes også mange af vores medlemmer, at det er foruroligende, at så mange flygtninge og migranter kommer til landet på så kort tid og hvad det kan medføre af kultursammenstød. MEN når det er sagt, så er det ikke flygtningenes skyld at de søger hen hvor de kan få et sikkert eller bedre liv.

De mange velmenende borgere bør i stedet rette deres vrede imod de skyldige i denne for Europa ulykkelige situation. Politikerne i Danmark og andre EU-lande, USA og NATOs aggressive fremfærd i Syrien og Libyen, EU’s handelsbarrierer, olieindustriens misbrug og forgiftning af Afrikas resurser, samt ikke mindst den globale våbenindustris ustandselige jagt på nye konflikter.

Onekligen måste det betraktas som något förvånande att Hells Angels Danmark på detta sätt visar förståelse och sympati för flyktingars situation och kritiserar många av de som kritiseras bör när det gäller situationen i Mellanöstern. Uttalandet från Hells Angels är onekligen lite förvånande med tanke på att klubben i allmänhet inte godtar medlemmar med annan kultur eller hudfärg än majoriteten i ett land.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Berone

    Vad är det för konstigt med det? Gangsterligorna vill ha fler fotsoldater. Migranterna har i stor utsträckning ”rätt” ålder och bakgrund.

    • Hells Angels är inget gangstergäng (även om det finns kriminella medlemmar) och dessutom är invandrare inte välkomna som medlemmar i Hells Angels MC. Så det är konstigt.

  • Pingback: Hells Angels drivs inte av flyktingvänlighet | Svensson()