Björn Werner är en värdelös krönikör

Jag har skrivit om det förut. Björn Werner, tidigare skribent i GT, numera krönikör i GP, är en man med noll koll på fakta och verklighet.  Förutom att han tycks ta GP:s rätt värdelösa makthavarlista på allvar och dessutom anser att nästan totalt maktlösa personer som Håkan Hellström, Alicia Vikander och Ingvar Oldsberg har mycket makt så tror han att Götaverkens kranar står i hamninloppet fast de i verkligheten står i den gamla innerhamnen.

Kranarna i hamninloppet används aktivt idag då de står i Skandiahamnen som utgör en del av Nordens största hamn, tillika en av de största hamnarna i Europa. Det är Sveriges överlägset största hamn, Norges största importhamn, sannolikt också Danmarks viktigaste importhamn. Om det verkar Björn Werner veta noll och inget. Han tror att Oldsberg räddat ”rostiga kranar” i hamninloppet.

Dessutom verkar Björn Werner osedvanligt osympatisk om vi ska döma honom efter hans krönikor (men kanske är det lite oschysst, för han kanske är en riktigt trevlig person i verkligheten). Sannolikt är han väl kanske inte heller så okunnig som krönikorna ger anledning att tro. Men han gör sitt bästa för att framstå som otrevlig, obehaglig och föraktfull i sina krönikor.

Hans krönikor dryper av förakt för vanligt folk, förakt för äldre personer, förakt för miljövänner, förakt för människor som värnar historien, förakt för folk som engagerar sig, förakt för det mesta utan för sig själv verkar det som. Det är möjligt att han menar att vara ironisk. Men förakt är inte ironiskt, det är bara obehagligt och otrevligt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Björn Werner är en värdelös krönikör”

Kommentarer inaktiverade.