20-årig man anhållen för delaktighet i bombdådet i Torslanda

Åklagarmyndigheten har idag anhållit en man såsom skäligen misstänkt för medhjälp till mord. Mannen är i 20-årsåldern och hemmahörande i Göteborg. Han är tidigare känd av polisen och ska idag på eftermiddagen ha fått en försvarare.

Bombdådet skedde i Torslanda den 12 juni 2015. Fyra personer dog varav tre män, Edis Alihodzic (född 1982), Dejan Mandic (1986), en man bosatt i Serbien men på tillfälligt besök i Sverige född år 1991 och den 4-åriga flickan Luna, dotter till Dejan Mandic.

Edis Alihodzic var ledande i ett kriminellt nätverk i Norra Biskopsgården. Utredningen pågick i flera månader då det var oklart om det handlade om ett bombdåd eller en olycka. Till slut kunde myndigheterna konstatera att det handlade om ett attentat och nu har alltså en person gripits som misstänkt för delaktighet i brottet.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements