Privilegierade Naomi Abramowicz vill gärna döma unga pojkar till helvete

Naomi Abramowicz skriver ledare i Göteborgs-Posten. Det är inte alltid hon tänker längre än näsan räcker. Så var det när hon skrev ett förslag som i en annan tid skulle inneburit att Sverige inte agerat mot antisemitiska nidbilder. Nu är hon ute och cyklar igen kan vi säga. Hon tänker liksom inte färdigt. Hon tycker att marockanska barn, unga pojkar, som befinner sig i Sverige utan asylskäl ska avvisas till Marocko omedelbart.

Det handlar om pojkar med stora problem. Så stora problem att det också blir ett problem för det svenska samhället. De lever nämligen på gatan och till stor del av kriminalitet. De vill sällan ta emot hjälp då de inte litar på myndigheter och vuxna. För myndigheter och vuxna i Marocko och andra länder där de tidigare varit har enbart utnyttjat dem. På många olika sätt. Till ett sådant utnyttjande och vedervärdiga förhållanden, långt mycket sämre än vad gatuliv i Sverige är, tycker Naomi Abramowicz att de ska utvisas.

Självklart är dessa nordafrikanska (främst marockansk) gatubarn ett problem. Det var i huvudsak lite äldre unga män ur denna grupp som begick de sexuella övergreppen i Köln. Övergrepp som alltså inte alls har nån koppling till flyktingvågen i höstas utan handlar om att unga män som levt som kriminella, som gatubarn och utan vuxna som tagit hand om dem större delen av sitt liv, helt klart har ett stört beteendemönster. Ursprunget har i sig inget med det att göra, mer än att det inte går att hitta tyska eller svenska barn som vuxit upp på det sättet. Därför finns det få unga svenska och tyska barn eller unga män, uppvuxna i Sverige eller Tyskland, som har samma problem och som skulle begå samma typ av brott på samma sätt.

Att gatubarnen är ett problem ursäktar dock inte att Naomi Abramowicz vill utvisa dem till ett helvete som de faktiskt rymt ifrån. Att unga män och pojkar har problem och utgör ett problem kan inte lösas genom att dessa unga pojkar och unga män ska skickas iväg till än värre problem så som Abramowicz föreslår. Det är en omänsklig lösning hon föreslår. Eliminera problemet från Sverige genom att utsätta pojkarna för än värre saker är hennes förslag.

Det borde vara helt oacceptabelt för GP att publicera en artikel med ett förslag på en sådan inhuman lösning. Det borde vara omöjligt för Abramowicz att ens tänka fram ett sådant omänskligt förslag. Men det är förstås det att Abramowicz inte tänker hela vägen. Hon är som en ung pojke, som en tonåring, helt utan konsekvenstänkande. Men det är kanske lätt att bli sådan när uppväxten varit skyddad och privilegierad som det brukar vara i Sverige.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements