Skulle vittna mot Hells Angels-anknuten – blev mördad

Klockan 14.03 inkom larm till polisen om att det skulle ha inträffat en skottlossning på en plats mellan Plåtslagaregatan och Grundläggaregatan i stadsdelen Hageby i Norrköping. En person sågs enligt anmälaren ligga på marken. Flera polispatruller åkte till platsen och väl där hittade de två skadade män på en parkering i närheten av Hageby vårdcentral. En av männen hade mycket svåra skador. De fördes till sjukhus med ambulans. Den mycket svårt skadade mannen, Sohaib Ghazi, som var i 20-årsåldern avled på sjukhuset.

Den andre mannen som skadades vid skottlossningen är en 34-åring, enligt uppgift heter han Alec Boutros. Hans skador bedömdes på sjukhuset också som allvarliga. Han är anhållen som misstänkt för försök till mord, alternativt dråp då det framkommit att han öppnat eld mot angriparna. Polisen misstänker också att fler personer är inblandade i händelsen.

Den 20-årige mannen som avled var sedan tidigare målsägande i ett pågående ärende från oktober 2015 om försök till mord. Den som misstänks och står åtalad för det brottet är en 29-årig medlem i Hells Angels supportergrupp Red & White Crew som enligt uppgift kallas för Lalo men heter troligen Elias Al-Khouri. Han ska en gång i tiden ha varit medlem i Outlaws MC. Rättegången i det ärendet ska enligt plan starta under onsdagen. Offret den gången var också 20-åringen. Han hittades då i ett skogsparti nära Hageby, skjuten i halsen. Det var denna händelse som han på onsdagen skulle vittna om i Norrköpings tingsrätt.

Även den nu skottskadade 34-åringen har nyligen utsatts för mordförsök. Också här tros personer inom den kriminella organisationen Hells Angels MC ligga bakom. Han är före detta medlem i Outlaws MC. 34-åringen fanns bland de åtalade efter den våldsamma uppgörelsen utanför krogen Deli bar & kök sommaren 2011. Dagarna innan jul blev 34-åringen också skottskadad. Den gången sköts han på en svartklubb i anslutning till Hells Angels klubblokal på Stockholmsvägen.

– På vilket sätt rättegången kommer att påverkas av det nu inträffade är för tidigt att säga, detta kommer jag diskutera med tingsrätten och övriga parter i morgon i samband med att rättegången startar, säger chefsåklagare Torsten Angervåg vid Åklagarkammaren i Norrköping som är åklagare i ärendet.

Rättegången kommer enligt åklagaren inte att ställas in på grund av mordet.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements