Ivar Arpi har rätt om Islamiska staten

Jag gillar verkligen inte Ivar Arpi på SVD. Han framstår i sitt skriveri som en reaktionär skitstövel utan en endast liten gnutta humanism och människokärlek. Men han skrev häromdagen en ledare om Islamiska staten. En ledare som jag i stort råkar hålla med om även om den i stort handlar om en fråga som är en petitess. Nämligen att regeringen bestämt att de hädanefter ska kallas Islamiska staten för Daesh.

Jag håller med Ivar Arpi om att Islamiska staten även fortsatt bör kallas Islamiska staten. Att byta till den arabiska förkortningen, Daesh, för samma organisation fyller egentligen ingen som helst funktion. Men å andra sidan spelar det väl ingen större roll att vi eller regeringen kallar dem Daesh heller. Ivar Arpi skapar nog ändå en höna av en fjäder. Det är i alla fall knappast en fråga för en ledare.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements