Normalt att hälften av alla asylsökande avvisas

Av de som söker asyl i Sverige avvisas normalt hälften eller ännu fler. De har inte asylskäl, vilket idag gäller det exempelvis de flesta, kanske alla, asylsökande från Albanien och olika delar av det forna Jugoslavien, har befunnit sig i annat land innan och därmed kan avvisas dit, kan inte belägga att de är i fara i hemlandet osv.

2015 sökte omkring 160 000 personer asyl. Det innebär sannolikt att cirka 80 000 kommer att få avslag. Något som är helt normalt. Helt enkelt det vanliga.

Uppgiften från inrikesminister Anders Ygeman om detta är inget uppseendeväckande, ingen egentlig nyhet utan mer ett krasst konstaterande av att så är läget. Så kommer det det sannolikt att bli. Det är helt enkelt det normala att ungefär hälften av de asylsökande i Sverige inte får asyl. Det är därför antalet asylsökande inte säger ett dugg om hur stor invandringen till Sverige är.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements